Den medvetna livsstilen...

Blogg

Hur sl?nger jag ?verbliven/ gammal vegetabilisk olja ?

Posted by Luz Parling on April 30, 2012 at 11:05 AM

Om du har produkter hemma i badrummet som har gått ut datum kan det vara bra att veta hur du bäst gör dig av med dessa på ett miljövänligt sätt. Använd alltid din sunt förnuft samt din näsa när du avgör om det fortfarande går att använda en viss produkt eller inte. En etikett med ett datum behöver inte ha det sista ordet.

Oljor som ansiktsoljor, kroppsoljor, massageoljor, hudsalvor (även matolja som du t.ex har friterat i): Skall ej hällas i avloppet eller i komposten där de kan ställa till besvär. Oljor gör sitt bästa som bränsle och brinner bra utan att förorena onödigt mycket. Kassera dessa tillsammans med bränbart. Är det lite olja kan du först dränka oljan i papper och slänga pappret i brännbart avfall. Om det är mycket kan du offra t.ex en petflaska som du slänger bland brännbart sopor. Förpackningen bör naturligtvist sorteras korrekt.

Lotion, cremer, body butters (innehållande vatten) kan också slängas bland brännbart avfall. Häll ut innehåller i soporna men kassera förpackningen på lämpligt sätt (metal, glas, plast)!

Små mängder shampo, tvål, balsam, tandkräm kan hällas i avloppet. Är frågan om mer än 100ml rekommenderar jag att du lämnar ut dessa på återvinningscentral där dem tar hand om kemiskt avfall. Det samma gäller ansiktsvatten och t.ex hårspray (naturkosmetisk). Vanliga hårspray och  spray i gasdrivna flaskor återlämnas som farligt avfall!

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments