Den medvetna livsstilen...

Blogg

K?rleksfull h?rv?rd

Posted by Luz Parling on September 24, 2010 at 8:50 AM

Du kan själv främja ett elastiskt och slitstarkt hår med hjälp av underbara håroljor. Vare sig du brukar färga håret eller inte så finns det många påfrestningar som väder och starka hårprodukter som försvagar håret och gör det tunnare och "livlöst". Dessutom blir hårbotten också lidande av för mycket tvåttande och retande kemikalier.

Hårolja är ett billigt naturligt sätt att få ett friskare och vackrare hår.  Klåda och fjällande hud på hårbottnet kan behandlats med vegetabiliska håroljor med mycket bra resultat. Problem med håravfall som beror på dåligt cirkulation kan också förbättras.

 

Så här sköter du bäst håret:

Mild shampo som passar ditt hårtyp och det viktigaste att den  inte tvättar "för rent". Vi rekommenderar Shampon från Rosenserien, för dig som uppskattar rosdoft. Annars har vi också shampo och balsam från Sante som passar hela familjen.

 

En gång i veckan: Hemmakur med hårolja: 

Kama igenom håret som ska vara torrt. Häll lite olja i taget på hårbottnet från bjässen och neråt mot öron och nacken. Fördela och massera in oljan under minst 5 min om du orkar eller be någon hemma om hjälp..  Avsluta med att droppa lite olja på hårtopparna om du har långt hår. Vrid håret i en pakett och lägg på en duschmössa, plastpåse eller plastfolje runt. Oljan bör få verka under 1/2 timme. Passa på t.ex medan du tittar på en film, eller dammsuger. 

Sköljning:  Ta en ganska stor mängd (ca 2 msk) shampo FÖRST och fördela så bra det går över håret, Efter du har gjort det, tar du lite vatten och fördelar så det blir lite skum. Häll lite mer vatten och massera runt.  Nu kan du skölja med vatten och upprepa tvättning med en mindre mängd shampo. Ingen balsam behövs efteråt.

Skulle håret ändå kännas lite fett efter, så brukar det kännas bättre inom ett dygn. Elastiskt och vitalt hår med enkla medel!

Vid problem med löss, gör du precis som det beskrivs ovan. Men behandling måste upprepas varannan dag de första veckan efter löss har upptäckts. Oljan bör låta verkas i minst en timme. Kama noggrant flera gånger när du har haft i shampon så fler levande och döda löss kan lossna.  På barn mindre än 12 år kan håroljan Lavendel användas. lycka till!

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments