Den medvetna livsstilen...

Blogg

Hudfl?ckar och f?r tidigt ?ldrande... stek inte en torr och vinterblek hy i v?rsolen!!

Posted by Luz Parling on March 20, 2011 at 7:10 PM

Det har varit en lååång vinter och det är klart att vi alla längtar till de där första sköna och varma solstrålar  8)  som börjar dyka upp allt oftare under den tidiga våren/ senvinter..men tänkt dig lite för innan..

Det är inte någott nytt kunskap att måttlig solande bidrar oss med välbefinnande och hjälper vår hud av bilda viktiga vitaminer. Men vi vet också att överdrivet solande har det motsatta effekt och tar i från oss hälsa och vitalitet. Man skulle kunna tro att vårens första solstrålar är svaga och oskadliga, men så är inte fallet. Det är lika viktigt att skydda huden nu som på sommaren. Detta beror på att, framförallt din ansiktshud är efter ett långt vinter lätt kylskadad. Om du tillhör dem som tycker det är onödigt att vårda sin hy och skyddar aldrig sin hud med närande oljor under vinterhalvåret.? Så kan vårens sol resultera i en för tidigt åldrande av din utsatta hud. Den ytliga hudskikt s.k hornlager är tunnare och har svårt att behålla sig fuktig. Detta gör även att bildande av skyddande pigment är fördröjd. När du solar en torr och oskyddad vinterhud, reagerar den  i stället med att panikproducera pigment. Så att på område där det finns samlade döda hudceller blir pigmentet till bruna fläckar som kan bli övergående eller bestående.

Det bästa är att  börja vårda sin hud redan under vinter, med vegetabiliska ansiktsoljor dagtid och en lättare fuktkräm innan sängdags. Med det är aldrig försent att börja. Prova gärna våra ansiktsojor Morotsolja och Havtorn, skyddar och närar din hud och hjälper den att behålla sin vitalitet.. Dessutom får du en härlig fräsch lyster och du blir mindre frestad att vilja skynda på din solbränna. Om du har ljus hy så bör du använda även en lämplig solskyddsmedel på minst 15SPF i början på solandet.  

Du kan också förstärka din hud inifrån och hjälpa den att bättre motstå yttre påfrestningar. En bra tips är att dricka havtornsjuice, ett snappsglas om dagen under vinter och våren. Ät ofta knapprigkokta morötter som ringlas med t.ex olivolja eller pumpakärnolja vid servering. Så kan kroppen tillgodogöra sig fina A och B-vitaminer från morötter. 1 tsk Havtornspulver om dagen ger dig styrkan från 100g bär och laddar din kropp med värdefulla vitaminer som snarts syns även på ytan och du blir piggare och i bättre form.

Vårhälsningar!

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments